Home

© VDH Kringgroep De Onderbanken

Demonstratie Dag van de Hond 2014

18 mei 2014


Op de Dag van de Hond heeft onze club een demonstratie gegeven in Margraten. Dit samen met onze sportvrienden van HSV De Molenbron. In de aanloop naar de Dag van de Hond werden we benaderd door de organiserende partij met de vraag of we interesse hadden om een demonstratie pakwerk te komen geven. Uiteraard wilden wij onze medewerking daar aan verlenen en na overleg met onze leden hebben we er voor gekozen om meer te doen.

We hadden besloten om niet alleen een pakwerkdemo te geven maar ook appèl. Op deze manier wilden we het IPO africhten onder de aandacht brengen. De focus van het appèl lag op de “moderne africhtingsmethoden”.


Volgende zaken werden onder de aandacht gebracht:
- Aandachtsoefeningen

- Oefeningen in het kistje

- Aanleren van het apporteren
- Revieren aanleren
- Stellen en aanblaffen

- Driftwissel in het pakwerk

- Volgwerk demo (volgen - zit - af)

- Vooruit sturen

- “Doggydance”


Ondanks dat de organiserende vereniging veel reclame had gemaakt, viel de publieke belangstelling iet wat tegen. Dit kon te maken hebben met het warme weer plus er waren diverse wegwerkzaamheden in Margraten. Ondanks dat alles werden we goed opgevangen en kon alles opgezet worden. De honden werden aan de omstandigheden gewend gemaakt en om 11.30 werd begonnen. De demonstratie duurde tot ± 12.30. Ondanks de tegenvallende publieke belangstelling was de demo een groot succes en kregen we complimenten voor het geleverde werk. Helaas waren er ook mensen die te laat aanwezig waren die wel speciaal hiervoor naar Margraten gekomen waren. Ondanks dit alles werd ons gevraagd of ze in de toekomst ons weer konden uitnodigen. Uiteraard hebben we dit positief beantwoord.

Naar Boven